Van Gastmaal naar Wilde Wortels

Wij zijn Erik, Edgar en Simone. Wij - Erik en Simone (broer & zus) - groeiden op in een bourgondisch gezin in Brabant. Bij ons werd het zaadje van goed eten vroeg geplant. Thuis stond de bouillon al een dag van tevoren te trekken, kwam het vlees van de beste slager en haalden we onze groenten en fruit bij de boeren uit het dorp.

In 2006 waren wij allebei toe aan een nieuwe stap in onze carrière. We besloten op dat moment om onze handen ineen te slaan en Gastmaal Traiteur vond het licht: een cateringsbedrijf en afhaalwinkel met gezonde- en verantwoorde maaltijden. Dit liep voorspoedig en vijf jaar later openden we de deuren van ons restaurant: De Keuken van Gastmaal. Het restaurant waar in Utrecht zeer lovend over wordt geschreven en gepraat - en daar zijn wij erg trots op!

In 2014 voegden we onze derde zaak eraan toe: wijnbar Gastmaal Café. Hier verrassen we onze gasten met kleine gerechten en bijpassende natuurwijnen. In 2014 kwam ook Edgar - de man van Simone - in het bedrijf, waardoor we nu een echt familiebedrijf zijn.

Wij hebben altijd de ambitie gehad om voor onze gasten goed en eerlijk eten te maken. In onze zoektocht naar wat "goede voeding" nu eigenlijk is, beseften we dat we daarvoor terug moesten naar de oorsprong. Zo kwam Simone uiteindelijk terecht bij de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur, die ze in 2019 afrondde.

Inmiddels hebben wij zo veel kennis opgedaan over voeding, dat het nu voelt als een logische stap om deze kennis te gaan delen. Hiervoor namen we afscheid van de naam "Gastmaal Traiteur" en stopten we met onze afhaalwinkel. Vervolgens startten we een crowdfundingscampagne voor ons nieuwe concept: Wilde Wortels. Met Wilde Wortels zullen we onze (biologische) cateringactiviteiten voortzetten en zullen we vanaf dit voorjaar masterclasses en workshops gaan geven over natuurvoeding in de voormalige afhaalwinkel.

Kwaliteit, duurzaamheid en service staan bij ons hoog in het vaandel. Wij koken met seizoensgroenten uit de volle grond, geoogst bij onze boeren uit de regio Utrecht.Wij laten je graag de kracht van natuurvoeding ervaren. We hopen je snel terug te zien bij Wilde Wortels!

Edgar, Erik en Simone

Simone van den Eijnde

“Toen Gastmaal Cafe, onze derde zaak openging voelde ik me eigenlijk helemaal niet zo goed. De druk begon zijn tol te eisen. Ik voelde een constante onrust, geen fijn gevoel. Dit gevoel bracht me ertoe yoga lessen te gaan volgen. Via yoga en een bewuste ademhaling gebeurde er iets, ik kwam meer bij mezelf. Vandaar uit groeide het besef dat ik me verder wilde ontwikkelen op persoonlijk vlak. Ik kwam er achter dat ik dingen wilde doen die er voor mij toe doen, waar ik echt heel erg blij van wordt. Het opzoeken van de natuur heeft daarin voor mij veel helder gemaakt. De opleiding tot Natuurvoedingsadviseur was dan ook een logisch gevolg. Nu deel ik graag mijn kennis en ervaring, omdat ik het iedereen gun om weer meer in verbinding te komen met zichzelf.”

Edgar Ponder

“Zes jaar geleden werd ik boventallig verklaard bij het bedrijf waar ik al jaren werkte. Gelukkig kon ik vertrekken met een goede regeling en kon ik tijd nemen om te bedenken wat de volgende stap zou zijn. Bij  Gastmaal, het bedrijf van Simone, ging ik klusjes doen, cateringen wegbrengen en ophalen en steeds vaker ook meehelpen in de keuken. Ik voelde steeds meer dat ik niet terug wilde naar een kantoorbaan. Van Erik leerde ik de fijne kneepjes van het koksvak en inmiddels sta ik dus zo’n 5 jaar te koken voor catering opdrachten. De creativiteit en vrijheid die het biedt en het feit dat Simone en ik ons gezin en het bedrijf sindsdien echt samen kunnen doen is een grote meerwaarde. Ik zou het niet anders meer willen.”

Erik van den Eijnde

“Vanwege ADHD kwam ik een aantal jaren geleden in aanraking met meditatie. Voor mijn vak als chefkok is focus namelijk zeer belangrijk. Inmiddels mediteer ik dagelijks en merk ik dat ik veel meer in verbinding sta met mezelf en daardoor ook bewustere keuzes maak. Ook kan ik nu mijn aandacht weer langer vasthouden. Met Wilde Wortels wil ik mensen inspireren om ook tot bewustere keuzes te komen. Wij kunnen op het gebied van voeding daarin echt een steentje bijdragen.”